Billie Faiers and Greg end feud with neighbours over £1.4m mansion

Billie Faiers and husband Greg end feud with neighbours after their plans to turn rundown £1.4m mansion into dream home were deemed ‘too grand’

  • The pair bought a run down 1920s property in Brentwood and submitted plans to turn it into a five-bedroom home over a planned year-and-a-half-long project
  • After various issues, they have turned a corner with their neighbours, following a long-running feud over their plans to build a dream home in Essex
  • Among the changes reported to be on the plan are making the height of the 50 centimetres lower and ensuring they are away from their neighbours 

Bilie Faiers and husband Greg Shepherd have turned a corner with their neighbours, following a long-running feud over their plans to build a dream home in Essex. 

The pair bought a run down £1.4 million 1920s property in Brentwood and submitted plans to turn it into a five-bedroom luxury home over a planned year-and-a-half-long project, but faced rejections as their project was branded ‘too grand’.

However, The Sun reports that after a number of changes and compromises by the TV personalities, neighbours have finally deemed their plans ‘acceptable’.

Turning a corner: Bilie Faiers and husband Greg Shepherd have turned a corner with their neighbours, following a long-running feud over their plans to build a dream home in Essex 

A neighbour told the council: ‘I give my response to the amended drawings for the above property which, whilst I would have liked to have had similar window treatment to bedroom 4 as that of bedroom 2, I find to be acceptable in principle.’

According to the publication, further comments go on to say that if the couple’s house ‘fits the character of the area’ … ‘it would have my support’.

Among the changes reported to be on the revised plan are making the height of the planned extension 50 centimetres lower and ensuring their home is further from their neighbours.

Home: The pair bought a run down £1.4 million 1920s property in Brentwood and submitted plans to turn it into a five-bedroom luxury home over a planned year-and-a-half-long project 

In their latest submission, Billie and Gregg are quoted as saying: ‘The planning officer confirmed that these now overcome the reasons for refusal on the original application. They therefore recommended that a revised application be submitted.’

MailOnline has contacted a representative for Billie Faiers for comment. 

In a previous rejection response from the council officer’s report it was written of the potential house: ‘It would be the biggest house on the street and the increase in size from the original home would not be acceptable.’

The reports also had concerns about whether the home would be sympathetic to the local area. 

‘Old and dated’: The Mummy Diaries star, 30, has previously admitted the interior of the sprawling house is ‘old and dated’ and says she wants to give it a glitzy revamp

Work to be done: Plans submitted to Brentwood Borough council include five bedrooms, dressing room, a study, lounge and a kitchen diner

The decision notice stated: ‘The proposed extensions when combined would create a development which is excessive in terms of bulk, size, massing, roof design and siting, resulting in overly dominant additions to the existing dwelling and a substantial building out of character and appearance within its context.

‘It would unacceptably reduce the spatial quality between properties which is characteristic of the area, to the detriment of local visual amenity.’

It’s been claimed the previous owners were granted permission to build two houses on the land, yet still, the plans for one large home were initially turned down. 

The neighbours had expressed concern that the property would be too close to theirs and affect their privacy.

The Mummy Diaries star Billie, previously admitted that the interior of the sprawling house is ‘old and dated’ and estimated that it will take the pair around a year to completely renovate it. 

Peachy keen: The Shepherds’ new family home also includes at least two large bathrooms, one of which has peach patterned tiles and a white suite

Potential: A large living space with French doors looking out into the garden also boasts a stunning Parquet flooring, however it remains to be seen which features will remain

The couple revealed that they wanted to start off their journey by showing their followers a look at their current ‘old and dated’ kitchen on their home Instagram ‘homewiththesheps’.

They said they have planned to change the layout of some of the house, to make way for a kitchen extension which will become a kitchen/dining area/soft area, complete with adjoining play room and utility.

Billie, 30, and Greg, 35, penned: ‘Hello To all of our new followers❤️ …. Thank you for following us as we begin our new home renovation journey.

‘I thought I would start off by showing you the kitchen… the Hub of the home to us as a family. 

‘As you can see the kitchen in its current state is very old and dated … we are going to be completely changing this layout as we are extending across the back of the house to create a much bigger space.

Bright blue: A blue carpeted staircase leads the way to the first floor where the house’s bedrooms are

Wow! One of the bathrooms featured carpeted flooring, floral tiles and an avocado suite

‘Which will become a kitchen / dining area / sofa area (all open plan) with a play room separately at one end and utility room at the other end.

‘I’ve attached some kitchen design Inspiration images from @jonathanwilliamskitchens to give you an idea of the kitchen style we love ❤️ #newhome #renovation #kitchendesign #kitchendecor #homedecor #inspiration.’ (sic). 

Talking to HELLO!, she said: ‘We got the keys at the end of January but it’s a huge project, a big renovation. We are going in blind because we’ve never done it before and we are starting from scratch.

‘The architect has been in and for what we want to do, it’s going to be at least a year or a year and a half until it is safe for us to live in, so we are going to stay where we are for now.’

Now: Bilie previously shared a collection of snaps to the couple’s property renovation Instagram account called ‘homewiththesheps’ (current kitchen pictured) 

Stunning: Billie and Greg also posted some inspiration snaps from Jonathan Williams Kitchens 


Details: Their vision includes white cabinets, marble counters and gold handles

Source: Read Full Article